O nás
Tradice pěstování a zpracování hroznů se v naší rodině dědí již několik generací. Pokračovatelem vinařské tradice je dneska Oldřich Fůkal s manželkou Ludmilou a jejich syn rovněž Oldřich. Syn je absolventem střední odborné školy vinařské ve Valticích, vinařství se věnuje na plný úvazek a postupně přebírá odpovědnost za kvalitu produkce a chod vinařství. Dále zabezpečuje spolu s manželkou Dášou pořádání akcí a degustací ve sklepě. Rovněž obě dcery Marcela a Lenka přispívají k chodu vinařství a k dobré náladě.
Tajemství výroby žádné nemáme. Naším krédem je vždy získat kvalitní, zdravou surovinu. Vyrábíme kvalitní přírodní vína se snahou ve víně uchovat maximum toho, co hroznům předalo prostředí, půda a klima. Klademe důraz především na čistotu a šetrné zpracování ve sklepním hospodářství.
Tradiční výroba vína
Jsme spíše zastánci tradiční výroby avšak moderní technologii se nebráníme a uplatňujeme ji. Červená vína vyrábíme spíše klasicky – tradiční suché s příjemnou harmonickou kyselinkou. Velkopavlovická oblast červenému svědčí a jako našeho šampiona jmenujeme Frankovku či Modrý Portugal. U bílých vín uplatňujeme spíše moderní technologii se snahou vyrobit chutná vína se zbytkovým cukrem.
Kromě toho, že naše vinařství vlastní nespočet ocenění z oblastních, krajských a celostátních výstav vín, naším největším úspěchem je spokojený zákazník, který se vrací a také prodané víno. Chceme, aby lidem víno chutnalo, aby ho pili pro radost a pro zdraví.
Naše vinařství spolupracuje s výzkumným týmem Univerzity Tomáše Barti ve Zlíně při optimalizaci ošetřování vinic v souvislosti s různými klimatickými podmínkami a také v souvislosti s použitím ekologických pomocných přípravků, které jsou kompletně biologicky rozložitelné a zlepšují vlastnosti půdního fondu.
V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat.